vineri, 13 decembrie 2013

Alimente care combat stresul



Cresterea nivelului de stres este una dintre cauzele principale pentru care ne imbolnavim des de anumite afectiuni cat se poate de grave. Din fericire, starile de agitatie si oboseala cauzate de stres pot fi combatute cu o serie de alimente pe care le putem consuma zilnic pentru a fi iar in forma.

Nucile acaju - sunt foarte aromate si sunt o sursa importanta de zinc, imperativ necesar pentru buna fucnctionare a ficatului. Deficienta de zinc din organism poate cauza anxietate si depresie, mai ales din cauza ca organismul nu depoziteaza zincul. Tocmai de aceea este necesar un aport zilnic pentru un echilibru normal.

Avocado - este bogat in glutation, substanta care absoarbe grasimile rele din organism, gasita mai ales in coaja sa. Totodata, acest fruct contine luteina, betacaroten, vitamina E, folati si vitamine din complexul B care ajuta la relaxarea organismului.

Usturoiul - un aliment minune, foarte bogat in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi. Astfel ajuta la prevenirea unor boli precum raceala sau gripa, boli care slabesc sistemul imunitar si care duc la o stare generala proasta.

joi, 28 noiembrie 2013

Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis

Profitati de oferta noastra: Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis pentru a realiza o cura completa de detoxifiere a organismului. Oferta Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis se adreseaza persoanelor care doresc sa elimine in conditii maxima siguranta metalele grele si toxinele acumulate in organism.

In lumea noastra de zi cu zi toxinele sunt peste tot! S-au strans dovezi  cu privire la efectele toxice din mediu nostru asupra organismului. Oamenii de stiinta stiu de ceva timp ca poluarea si pesdicidele afecteaza in mod negative sanatatea umana, dovezi irefutabile arata acum legaturi mult mai grave, chiar si mortale  intre expunerea la substante toxice si o varietate de boli.

Pe masura ce toxinele se acumuleaza, ele pot avea efecte negative asupra tuturor sistemelor din organism. Corpurile noastre sunt niste masinariii precise, iar un cumul tot mai mare al acestor toxine pot  afectata in mod negativ sistemul: neurologic , imun, reproductiv si endocrin. Unele dintre aceste toxine pot cauza cancer, altele sunt toxice pentru creier si sistemul nervos, iar altele pot chiar sa cauzeze malformatii la nastere si  chiar diminua nivelul general de imunitate.

Rezultatele unui tratament cu Oferta ultra zeolit lichid 5+2 gratis vor fi diferite pentru fiecare persoana in parte in functie de simptomele manifestate.  Ca un plus in urma eliminarii acestor toxine si metale grele veti avea mai multa energie, o stare generala mai buna si un sistem imunitar mult mai bun.

luni, 11 noiembrie 2013

Cum sa slabesti in mod sanatos



Majoritatea persoanelor sunt foarte atente la ce mananca atunci cand vor sa scape de kilogramele in plus, insa si bauturile sunt foarte importante. Unele te pot ajuta sa-ti atingi obiectivul, insa altele sunt pline de calorii si iti pot sabota cura de slabire.
Iata cateva exemple de bauturi asa da si asa nu:
Sucul acidulat: apartine listei de bauturi care trebuie evitate. Acesta bautura contine mii de calorii goale, cauzand totodata si balonari.
Apa: hidratarea este foarte importanta. O hidratare corespunzatoare tine la distanta o serie intreaga de afectiuni precum diabetul, bolile de inima, obezitatea si chiar cancerul. Pe laga acestea, apa mareste rata metabolismului cu 30% accelerand procesul de ardere al grasimilor.
Sucul de fructe: poate fi la fel de bogat in calorii ca si sucul acidulat, insa poate contine si nutrienti. Alegere o reprezinta sucul 100% natural fara ados de zahar.
Sucul de vegetale: are un continut bogat in nutrienti si sarac in calorii. Un pahar de suc de rosii contine 41 de calorii, in comparatie cu unul de portocale care contine 122 de calorii. Daca optati pentru cel cu pulpa beneficiati si de fibre, care va ajuta sa va controlati foamea.
Shake de fucte: cele mai gustoase sunt cele facute in casa deoarece detine-ti controlul asupra ingredientelor pe care le folositi - lapte degresat, fructe proaspete. Shake-rile comert pot contine inghetata sau indulcitori.
Lactata degresate: existe nenumarate studii care au dovedit ca alimentele si bauturile bogate in calciu sunt benefice siluetei si te ajuta sa-ti mentii un abdomen plat.
Energizantele: la fel ca sucurile acidulate, bauturile energizante reprezinta adevarate bombe calorice. „Au un numar semnificativ de calorii si persoanele care isi monitorizeaza greutatea sau vor sa slabeasca ar trebui sa le evite”, explica medicul nutritionist Luiza Parvu. Pe langa acestea, studiile au demonstrat ca pot fi destul de periculoase pentru sanatate: sunt responsabile de cresterea tensiunii arteriale, va agita, va deshidrateaza, cauzand probleme la nivelul rinichilor si al inimei.
Cafeaua: este bogata in antioxidanti si nu contine calorii, iar studiile au demonstrat ca un consum moderat (3-4 cesti pe zi) imbunatateste starea de spirit si reduce riscul de diabet si cancer
Ceai verde: ca si cafeaua reprezinta o alegere foarte buna atunci cand aveti nevoie de energie. Nu numai ca nu contine calorii, dar potrivit cercetatorilor extractul de ceai verde stimuleaza arderea grasimilor si pierderea in greutate.

Detoxifiati-va corpul cu zeolit


joi, 17 octombrie 2013

Intariti-va sistemul imunitar in mod natural

Cum a venit frigul peste noi, cum au aparut racelile si virozele de toamna-iarna. Exista numeroase solutii naturale care va pot ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa preveniti racelile care apar odata cu instalarea sezonului rece. Descoperiti  trucurile recomandate de  Dr. Oz pentru a va fortifica  sistemul imunitar!
 
Celebrul doctor recomanda cateva alimente pe care le aveti deja in bucatarie, alimente care pot sa va protejeze sistemul imunitar si sa va fereasca de raceli.  Apelati cu incredere la  solutiile recomandate de  Dr. Oz:

1. Uleiul de oregano - are un efect purificator la nivel intestinal, eliminand toxine prezente in intestine. Aceasta purificare favorizeaza cresterea eficientei digestiei, astfel ca sistemul  imunitar va beneficia de o protectie ridicata.   Dr. Oz recomanda sa luati cate 200 mg de  uleiul de oregano de trei ori pe zi.
2. Cruciferele  - stimuleaza procesul de detoxifiere la nivelul ficatului, astfel celulele sistemului imunitar vor beneficia de un terenul propice pentru a se pastra sanatoase.  Aceasta detoxifiere stimuleaza sistemul imunitar care va face fata cu succesc atacurilor virusilor care sunt responsabili de declansarea racelilor de sezon.  Dr. Oz va recomanda sa consumati in special: broccoli, conopida, varza si gulii pentru a asigura detoxifierea ficatului.
3. Avocado  - curata glandele suprarenale si imbunatateste functionarea sistemului imunitar. De asemenea, asigura organismului grasimi sanatoase si antioxidanti care impiedica aparitia dezechilibrelor hormonale. Dr. Oz va recomanda sa consumati un sfert de avocado zilnic!
4. Patrunjelul – la recomandarea doctorului trebuie sa folositi frunzele proaspete de patrunjel in abundenta peste salate, ciorbe si orice alte mancaruri. Trebuie sa stiti ca patrunjelul are un continut extrem de bogat in clorofila si vitamina C care intaresc imunitatea, are efect antiinflamator si curata organismul de toxine.
5. Ghimbirul - impiedica acumularea toxinelor la nivelul plamanilor si  a sinusurilor, protejand organismul de infectiile respiratorii.  De asemenea, curata sistemul limfatic, cunoscut drept "sistemul de canalizare a organismului“.

marți, 1 octombrie 2013

Detoxifierea organismului

Urmarea unei cure de detoxifiere este indicata in general la fiecare schimbare de anotimp, pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele exo- si endogene acumulate, pentru stimularea imunitatii corpului si pentru redobandirea tonusului fizic si a celui psihic. Si cum peste noi a coborat toamna, cu bogatia ei in fructe si legume proaspete, dar si cu "alaiul" de depresii, radicali liberi si virusuri, acum este momentul cel mai indicat sa incepem o cura de detoxifiere.

 O cura de toxifiere va va ajuta organismul sa faca fata cu brio fluctuatiilor de temperatura, frigului, umezelii si infectiilor respiratorii specifice sezonului. Cura de detoxifiere are rolul de a inlatura oboseala, starile melancolice sau de somnolenta care va pot cuprinde la tranzitia dintre anotimpuri, dar si de va regenera functiile organismului si de a va oferi o sursa noua de energie.

Un organism detoxifiat asimileaza mai bine nutrientii si face fata cu succes solicitarilor fizice si psihice.
Cura de detoxifiere nu trebuie sa depaseasca 3 zile. Inainte de a va apuca de aceasta cura trebuie sa va faceti un set complet de analize si sa va vizitati medicul de familie pentru un consult medical. Detoxifierea este interzisa persoanelor cu diabet sau cu alte boli metabolice.

 Pentru o cura de detoxifiere reusita consumati legume, fructe si beti 2 litri de apa sau ceai pe zi!

joi, 26 septembrie 2013

Biostem



Biostem stimuleaza producerea celulelor T, stimuleaza secretia naturala a interferonului, antioxidant, antitumoral, imunomodulator, detoxifiant, antiviral, cardiotonic, hepatoprotector, energizant, regenerant, confera protectie impotriva reactiilor adverse ale tratamentelor cu citostatice si ale radioterapiei, întareste sistemul imunitar.

joi, 12 septembrie 2013

Ultra Zeolit lichid


 
 
Formula suplimentului Ultra Zeolit lichid a fost imbunatatita cu DHQ, astfel incat acum elimina metalele grele, cum ar fi: plumb, mercur, arsenic, cadmiu, precum si alte toxine din corpul uman, fara afecteze nivelul mineralelor ce esentiale organismului, minerale precum calciul, magneziul, zincul, etc.
Pulberea naturala de zeolit ​​utilizata in Ultra Zeolit lichid este bine curatata pentru a se elimina orice posibila contaminare care ar fi putut aparea in mod natural, obtinandu-se un praf de zeolit ​​complet sigur si curat. 
Zeolitul sub forma de pulbere obisnuita actioneaza in principal la nivelul intestinului, in timp ce Zeolitul lichid (zeolit ​​micronizat curatat si combinat cu acid humic / acid fulvici) este transportat de-a lungul cele 60.000 de mile de vase de sange din sistemul circulator. Acesta incepe sa detoxifieze toate celulele corpului tau in cateva secunde!

joi, 5 septembrie 2013

Factori naturali din alimente si protectia anti-cancer pe care o ofera

  • β-carotenul + vitamina E: cancerul de gât;
  • acid folic: col uterin;
  • fructe, fibre şi vegetale crude: esofag, sân, colon, stomac, intestin subţire;
  • vitamina C: eso-gastro-intestinal, sân, gură, pancreas, col uterin, plămâni (non-hormonal), dar şi a cancerului de sân. Vitamina C stimulează şi sinteza colagenului care poate produce şi izolarea tumorii, previne metastazarea, previne acţiunea virusurilor care produc cancer, grăbind vindecarea postoperatorie după rezecţiile tumorale;
  • vitaminele D şi Calciul reduc riscul cancerului de sân, pancreas şi de colon;
  • vitamina E: cancerul indus de radiaţii şi substanţe chimice, plămâni, cap şl gât, mamar, prostată
  • Seleniu: cancerul indus de radiaţiile ultraviolete, pulmonar, esofagian, stomac, sân, colo-rectal, col uterin, ficat, gât, prostată, vezică urinară;
  • Zinc: prostată, pulmonar;
  • Substanţele indolice din vegetalele crucifere previn apariţia cancerului de sân;
  • Lignanii din seminţele de in blochează efectul stimulator al estrogenilor asupra dezvoltării de celule canceroase la nivelul sânului şi al colonului;
Fibrele vegetale insolubile din tărâţe de grâu, fasole şi ţelină asigură o importantă prevenţie împotriva cancerului de sân, cervical, pulmonar şi de colon;
Coenzima Q10 dă o regresie parţială şi deseori totală a tumorilor de orice fel. Alteori însă tumorile existând deja, CoQ10 administrată poate determina dezvoltări tumorale necontrolate; este însă în acelaşi timp un factor redutabil antileucemic!
Personal, în cancer, contraindic suplimentele de CoQ 10!;
Cisteina este transformată în organism în glutation (γ-glutamil-cisteinil-glicina), un antioxidant endogen excepţional, capabil să crească longevitatea şi să reducă drastic incidenţa oricărui tip de cancer;
Glutationul pare a fi cel mai important antioxidant celular, fiind o tripeptidă (format din 3 amino-acizi, vezi mai sus).
 
Câteva efecte ale Glutationul:
-reciclează vitamina C, potenţându-i activitatea, protejează ADN-ul de oxidare
-este capabil să distrugă celulele tumorale,
-efectele sale sunt potenţate de antocianine, care îl si reciclează

Acizii graşi omega 3 (AG Ω 3): plămâni, sân, colon, prostată şi formele induse de radiaţiile ultraviolete şi post-iradiere;
 
Uleiul de măsline previne cancerul mamar atât la femeie, cât şi la bărbat;
 
Terpenele existente în ţelină, mentă, busuioc şi chimen reduc riscul apariţiei oricărui tip de localizare tumorală;

Consumul zilnic a 500 g fructe reduce frecvenţa oricărei forme de cancer cu 30%, iar dacă la aceasta se mai adaugă şi un consum de cereale integrale sau de fulgi din cereale integrale, procentul creşte până spre 50%;
Reducerea de la 1/3 la 1/5 a numărului de calorii din dieta zilnică furnizate de grăsimile saturate, reduce şansa de a contacta un cancer de piele la 25%;
 
Ceapa verde protejează împotriva cancerului genital, ovarian, tiroidian, renal şi mamar;
 
Usturoiul reduce drastic şansa contactării oricărei forme de cancer, dar mai ales a celor cu localizare pulmonară, pancreatică, colonică, genitală şi esofagiană;
 
Caisele protejează împotriva cancerelor indiferent de localizare;
 
Cireşele şi vişinele dau protecţie împotrivă cancerului de colon şi a celui localizat la nivelul aparatului excretor;
 
Frunzele de pătrunjel au specificitate împotriva localizărilor pulmonare, hepatice, cerebrale şi renale ale cancerului;
 
Consumul a cel puţin 2 litri de lichide/zi este capabil să reducă frecvenţa cancerului de colon de 2 ori, iar a celui de vezică urinară de 5 ori;

 
Exerciţiile fizice practicate regulat (dar cel puţin 30′ de 3 ori pe săptămână), determină reducerea susceptibilităţii de a contacta un cancer de colon de 2 ori, iar a cancerului de sân cu până la 60%;
Incidenţa cancerului, indiferent de localizare, se reduce cu cel puţin 40% doar neconsumând carne;
Nu în ultimul rând, consumul zilnic de soia, dar în special de spirulină (aceasta din urmă însă doar la persoanele care nu au probleme cu tiroida!!!), dă o protecţie redutabilă împotriva oricărei forme şi localizări a cancerului.

Tot în cadrul măsurilor preventive anti-cancer trebuie menţionat şi faptul că NORMOPONDEREA (menţinerea greutăţii în limitele normale) este la rându-i un factor de prevenţie. În schimb supraponderea şi /sau obezitatea sunt factori siguri care pot induce cancerul, în special pe cel cu localizare în sfera genitală şi de sân, la ambele sexe. Celulele adipoase (care stochează grăsimea în exces, fiind depozitarii acesteia) nu stau degeaba! Cu cât sunt mai multe şi mai pline cu grăsime vor produce o serie de hormoni, potenţial inductori ai carcinogenezei, cu localizările amintite.

marți, 3 septembrie 2013

Dieta alcalina - O bautura verde este ca apa vie pentru celulele noaste

  • Fenicul
  • Ţelină
  • Pătrunjel
  • Anghinare
  • Spanac
  • castravete
- Feniculul este excelent pentru fluidele corporale!

- Ţelina este fantastica pentru alcalinizarea si hidratare corpului! De asemenea, este bogata în electroliti si energia viaţii! Ţelina este de asemenea excelenta pentru intarirea dinţilor atunci cand o mestecati!

- Kale este bogat în aminoacizi si minerale!

- Cilantro se poate înlocui cu pătrunjel!

- Renuntati la anghinare, mai ales dacă ati mai incercat-o pana acum! Aroma ei poate fi prea puternica pentru unii oameni. Pentru inceput puteti incerca cu cateva frunze intr-o salata pana va obisnuiti. Anghinare este într-adevăr delicioasa! Ea are un putin gust de alune.

- Daca beti mai mult suc verde face ca organismul dumneavoastră sa fie alcalin! Ceea ce se simte alcalinitatea? Celulele şi ţesuturile se vor mai usoare şi articulaţiile vor deveni mai flexibile. Fluidele corpului tau vor fi capabile sa se deplaseze mai uşor, astfel încât sistemul dvs. limfatic va fi mai curge liber, ceea ce face ca toxinele sa fie mai usor eliminate.

- Fructele, salatele cu frunze verzi si sucurile verzi trebuie sa stea la baza dietei tale!

luni, 12 august 2013

Suntem ceea ce mancam

Am invatat ce sunt E-urile, ce e fast-food-ul si ce sunt pesticidele. Si, in ciuda eforturilor - uneori disperate - de a gasi mancare "sanatoasa", industria mancarii ne tine in bezna: cine mai merge azi cu gradinita sa viziteze fabrica de ciocolata, depozitul de E-uri sau macar ferma de pui. Fiindca productia de mancare a devenit un secret urat.

Si atunci, ce mai mancam? Unii evita aripile de pui - ca acolo se strang hormonii. Altii sunt adeptii aripilor in defavoarea pulpelor. Ba vita e mai periculoasa, ba ouale sau ceafa de porc. Poporul pare sa fi declarat razboi mai ales pasaretului, fiindca legenda urbana spune clar: puiul e injectat cu hormoni de crestere. Iar unii vanzatorii folosesc mitul hormonilor de crestere in marketing.

Adevarul e ca in Europa injectarea animalelor de carne cu hormoni de crestere este interzisa inca din anii '80. Este insa folosita cu succes in America.

Dar importurile de carne injectata cu hormoni sunt azi interzise. La Institutul de Sanatate Publica Veterinara, chimistii controleaza periodic mostrele de muschi, ficat, tiroida, urina ale animalelor si de furaje. Nu lapte, nu oua. Asta-i regula europeana.

Hormonii sunt substante bio-chimice, care transmit informatii de la un ogran sau tesut la altul. Le secreta glandele endocrine din corp. Prin sange ajung la organe, pe care le trezesc si le pun in miscare: pe langa cei de crestere, mai sunt hormonii sexuali, cei ai fricii, ai foamei, ai satietatii, ba chiar ai imunitatii. Hormonii au fost descoperiti abia acum 100 de ani. Cei sintetici sunt niste pulberi.

Rezultatul e clar, de fiecare data: nici urma de hormon de crestere in mancarea noastra.

Evident, fiindca agribusiness-ul a gasit alte resurse anabolizante - adica alte metode pentru a transforma rapid nutretul in carne. Puii sunt in primul rand proiectati genetic sa produca. Ingrasati fortat, cu furaje special proiectate pentru fiecare rasa, puii cresc ca pasionatii de fast-food.

Sa convertesti cat mai putin nutret, in cat mai multa carne: de aceea s-a si inventat furajul concentrat, se mananca pana la ultimul strop - puii nu fac risipa ca-n batatura. Fara acesti aditivi nici nu se poate in fermele moderne. Puii devin canibali: isi ciugulesc colegii de cusca, isi smulg chiar propriile pene in cautarea acestor substante, pe care le-ar gasi fara probleme intr-o curte cu pamant, iarba si lumina. Aditivii sunt permisi si in hrana pasarilor eco - chimistii n-au gasit inca alta solutie la fel de ieftina. Efectul asupra omului - putin studiat: un studiu american, care leaga excesul de metionina de arteroscleroza, dar e contrazis de alte studii care spun ca substanta e eliminata prin urina.

La fel probabil se elimina si coccidiostaticul - antibioticul impotriva parazitilor intestinali. Si in mijlocul etichetei, troneaza discret OMG - prescurtarea pentru organism modificat genetic.

Chiar nu sunt hormoni, si totusi, sunt agenti de crestere fortata, care declanseaza in animale, productia proprie de hormoni. Producatorul nu incalca nici o lege - toate substantele sunt permise in UE.

Pentru ca sunt atrasi de rosu, chimistii au proiectat pentru curcani granule cu colorant special - ca sa manance mai mult. Iar puiul de curcan e si el proiectat special.

Daca e indopat bine cu toate grasimile si vitaminele de pe eticheta - care se incheie glorios cu un minuscul GMO. Prescurtarea engleza pentru organisme modificate genetic, se impaca de minune cu marele BIO de pe sac?! Apoi, producatorul recomanda sa nu-i mai dai furajul vreme de cinci zile, inainte de taiere, si nimic din ce-a mancat pasaretul nu iti va face rau.

Chimia a evoluat intr-atat, incat daca vrei oua bogate in faimosul Omega 3, n-ai decat sa le dai ouatoarelor sa manance Omega3.

Unii cercetatori spun ca grasimea animalelor furajate intensiv, cu aditivi, si-a schimbat compozitia: produce in exces hormoni care deregleaza sistemul imunitar. Se cheama eicosanoide: acesti hormoni se acumuleaza in special in pielita.

Hormonii imunitatii in exces dau corpului uman informatii gresite, nu mai stie sa se apere nici de acnee, nici de boli cardio, nici de cancer, nici de obezitate. Si totusi, fara furaje concentrate, nu se poate. Domnul Petcu, medic veterinar si fermier respectabil, recunoaste ca daca si-ar hrani vitele natural, ar lucra in pierdere. Solutia? Concentrate! Cum altfel sa produca o singura vaca 45 de litri de lapte in fiecare zi.

Furajarea cu resturi animale era o regula in toata lumea. Pana in anii '80 cand a murit prima vaca, in chinuri, dupa ce mancase resturi de oi bolnave. Au murit sute de mii de vaci. In 1996 s-a admis oficial ca boala vacii nebune a omorat si oameni. Dar oricat de interzisa si de verificata ar fi proteina animala in furaje, industria carnii nu se abtine de la grozavii: anul trecut, guvernul Marii Britanii a descoperit la restaurant pui cu extracte proteice din carne de porc si vita injectate, ca puiul sa retina mai multa apa si sa traga la cantar. Ca sa afle asta, britanicii au facut analize ADN. La noi nu se fac.

Si azi, ca faina de peste e de vanzare la tot pasul, chiar pe internet. Organismele modificate genetic de care ne tot ferim, sunt peste tot.

Agricultura s-a "chimizat" de-a binelea. Iar epidemia obezitatii e strans legata de componenta grasimii pe care o mancam, care deregleaza hormonii sexuali ai omului, feminini si masculini.

In ferme e necesara si permisa injectia cu hormoni sexuali din clasa steroizilor.

Iar la scroafe merg si injectiile cu hormoni care stimuleaza "cresterea numarului de pui, la cuib". Asa au ajuns purcitele de ferma sa fete cate 20 de pui deodata.

Purceii furajati modern fac 100 de kilograme in 6 luni, nu intr-un an, cat ar fi normal. Vitele de ferma nu vad in viata lor taur. Dupa injectia hormonala urmeaza insamantarea cu pistolul. Vitelul fatat e adesea prea mare, iar vita are nevoie de alte injectii, ca sa-si revina. Vitelul nu suge nimic de la vaca - primeste lapte praf - ca sa nu strice productia.

Pe langa toate astea, hormonii de crestere chiar apar natural in nutreturi - daca mucegaiesc - fiindca in mucegai se produc micotoxine, ciuperci microscopice care la randul lor produc substante cu efect hormonal de crestere.

joi, 4 iulie 2013

Cancerul o boala a lumii moderne


Desi cunoscut de cand lumea, cancerul a devenit boala secolului XX.

In fata lumii moderne se dezvaluie in cifre o noua ordonare a importantei bolilor decat aceea cunoscuta cu cateva decenii in urma. Dupa datele inregistrate in lumea intreaga, din cele cinci mari cauze de deces, cancerul detine astazi locul al doilea, fiind depasit doar de bolile aparatului circulator. Este aceasta o trasatura a starii de sanatate a lumii contemporane, tot asa cum, cu secole in urma, situatia sanitara era caracterizata prin importanta marilor flagele ca holera sau ciuma? Evident, faptele nu suporta o asemenea comparatie. Omenirea nu se mai afla la discretia bolilor cu cauze nestiute si impotriva carora nu exista mijloace de aparare. Cresterea numarului de imbolnaviri prin cancer (cam 5 milioane de oameni anual) este o rezultanta a schimbarii structurii populatiei, a multiplicarii prezentei unor factori nocivi si, de asemenea, o rezultanta a progreselor medicinei, a eforturilor ei pentru apararea sanatatii. Intradevar, cauzele care au pus in evidenta cresterea imbolnavirilor prin cancer sunt:

1) scaderea mortalitatii generale, datorita activitatii medicale profilactice si terapeutice;
2) cresterea duratei medii de viata (imbolnavirile prin cancer sunt mai frecvente la persoanele trecute de 35-40 de ani);
3) imbunatatirea mijloacelor medicale pentru descoperirea bolilor;
4) sporirea reala a incidentei (frecventei) unor localizari ale cancerului.
In aceste conditii, combaterea cancerului nu este numai o problema a medicinei, ci una a intregii activitati constiente a oamenilor, necesitand o activitate militanta din partea populatiei. Combaterea eficace a cancerului este legata de pastrarea constienta a sanatatii, de evitarea cauzelor de imbolnavire. De cele mai multe ori, cancerul nu apare din senin, ci pe un fond tulbure, dupa o perioada indelungata de actiune a unor factori iritativi. In cele mai frecvente localizari, o proasta igiena individuala, o atitudine nepasatoare fata de micile tulburari cronice, sunt tot atatea erori care favorizeaza aparitia si evolutia bolii canceroase.

Ideea care sta la baza intregii lupte anticanceroase este ideea profilaxiei. Descoperit la vreme, cancerul poate deveni o boala vindecabila. Aceasta idee a fost afirmata inca de acum doua milenii de catre medicul roman Galenus: Daca este vindecabil spunea el atunci diagnosticul cancerului trebuie sa fie precoce.

Diagnostic precoce, timp castigat

Bolnavul care se observa pe sine insusi are putine sanse de isi descoperi un cancer. Sunt insa unele cazuri, din pacate, in care bolnavul, cu toate ca a observat tumoarea, intarzie sa se consulte cu un medic fie din neglijenta, fie din pudoare, fie chiar din teama de a nu i se pune diagnosticul de cancer. 

Adesea, unii bolnavi, declara ca au aflat din auzite ca tumoarea canceroasa este insotita de dureri si ca nu acesta a fost cazul lor. In realitate, durerea este un simptom tardiv si medicii stiu acest lucru de un mileniu si mai bine.

Descriind evolutia unei tumori, medicul roman Celsus arata ca locul unde apare o tumoare devine imobil, neregulat, tumefiat, iar cateodata este insensibil; dupa catva timp, tumorile se ulcereaza (a ulcera se spune, in limba latina, cancer). Ajuns in stadiul acesta, cancerul devine aproape imposibil de tratat si evolutia lui este ireversibila. De aici rezulta importanta vigilentei anticanceroase despre care vorbeste Institutul oncologic din Bucuresti, adica surprinderea celor mai discrete semne si prezentarea de indata la medic. O data cu perfectionarea mijloacelor de explorare clinica au putut fi decelate si acele localizari care ramaneau ascunse chiar si ochiului medicului: laringe, plamani, stomac, intestin, creier, tiroida. Prin urmare, astazi suntem in posesia mijloacelor potrivite pentru depistarea tumorilor canceroase. Sa ne gandim ca, la inceputul secolului nostru, numerosi cancerosi nu au putut fi diagnosticati si deci nu au putut fi tratati la timp. Boala ramanea de multe ori ascunsa si moartea era un mister, pe care doar autopsia intamplatoare putea sa-l clarifice. Un proverb romanesc pune foarte bine in lumina rolul nefast al ignorantei mai ales atunci cand este vorba de boala: Rana trebuie vazuta ca sa-i dai peste leac. Reiese deci limpede obligatia fiecaruia de a consulta periodic un medic. Fireste, acesta nu va putea efectua toate investigatiile posibile pentru fiecare organ in parte.

El va fi ajutat in controlul sau de datele statisticii medicale, pe de o parte, iar pe de alta parte, de catre bolnavi. Statistica va arata medicului care sunt localizarile cele mai frecvente ale cancerului, orientand astfel cercetarea catre organele cele mai des atinse, iar bolnavul ii va indica eventualele simptome pe care le observa de mai multa vreme sau bolile cronice de care sufera.

luni, 17 iunie 2013

Alimente ce ajuta in prevenirea cancerului



Pe an in Romania apar 2000 de cazuri noi de cancer. Cercetarile recente au descoperit 15 alimente de zi cu zi care care pot preveni sau te pot ajuta sa lupti cu cancerul.

Somonul

Cercetorii sustin ca un nivel mic de vitamina D din organism poate fi unul din motivele aparitiei cancerului. In urma acestor cercetari s-a descoperit ca vitamina D blocheaza dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tumorile si opresc proliferarea celulelor canceroase si precanceroase. Iata de ce in lupta pentru preventia sau tratarea cancerului se recomanda alimente bogate in vitamina D, printre care lactate dar si carne de somon.

Nucile, alunele, migdalele si semintele

Anumite studii spun ca alimentele bogate in Vitamina E pot sa ne protejeze de cancerul la stomac, colon, plamani, ficat etc. Nucile, alunele, semintele de floarea soarelui si migdalele sunt alimente care nu trebuie omise din dieta zilnica pentru ca ele au un continut mare de vitamina E si alti nutrieni buni si sunt satioase. Insa atentie nu consumati cantitati mari pentru ca au multe grasimi.

Vinul rosu

Journal of  Women’s Health a demonstrat ca vinul rosu, consumat in cantitati moderate, poate scadea riscul de aparitie a cancerului la san. Insa cuvantul cheie in acest caz este moderatia, deoarece un consum mai mare de doua pahare pe zi poate ridica riscul de aparitie a maladiei.


Un alt studiu a demonstrat faptul ca vinul rosu contine resveratrol, o substanta care ajuta celulele sa reactioneze mai bine la tratamentul pentru cancer si care le protejeaza pe cele sanatoase. De asemenea, s-a stabilit ca vinul rosu este foarte bun in protectia impotriva razelor solare.

Varza de Bruxelles


Varza de Bruxelles contine o substanta numita glucosinol care este un puternic luptator impotriva cancerului. Cercetatorii spun ca varza de Bruxelles are o concetratie de glucosinol suficient de mare pentru a preveni si lupta impotriva cancerului dar si pentru a stimula sistemul imunitar.
Usturoi


Oamenii de stiinta au descoperit ca usturoiul este foarte bogat in alicina, o substanta care, in interactiunea cu carnea gatita, reduce chimicalele carcinogene care pot provoca aparitia cancerului.

Sfecla rosie


O echipa de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA a descoperit ca sfecla rosie contine un tip de pigment care stimuleaza nivelul unor proteine numite enzime de faza a II-a care ajuta la detoxifierea organismului si eliminarea substantelor cancerigene din organism.
Fructe de padure


Fructele de padure reprezinta cele mai bune alimente care au puterea de a reduce riscul de cancer. Fructele de padure contin un antioxidant numit pterostilben care are proprietati anticancerigene.


Rosii


Conform studiilor, rosiile au un continut bogat de licopen, o substanta care reduce riscul aparitiei celulelor canceroase, ajutand astfel la prevenirea cancerului la san si la prostata.
Rodia


Datorita continutului mare de antioxidanti, rodia are puterea de a preveni si combate cancerul si de a proteja celulele sanatoase. Cercetarile au aratat ca un consum de rodie previne aparitia cancerului la plamani, la san, la prostata si de piele.
Grepfruit


Studiile au aratat ca legumele si fructele care au un continut mare de vitamina C protejeaza organismul de cancerul la stomac, colon, esofag, col si san. Grepfruit-ul este un fruct bogat in vitamina C si s-a descoperit ca el opreste proliferarea celulelor canceroase.

Cirese


Conform unor studii, ciresele sunt fructe bogate in acid ellagic si quercitrina, doua substante care previn aparitia cancerului.
Ceai verde


Ceaiul verde contine catechina care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase si previne mutatiile celulare care duc la aparitia cancerului. Consumul de ceai verde in tarile din Asia este asociat cu un risc scazut de cancer la stomac, colon si pancreatic.

Broccoli


Oamenii de stiinta de la Institutul Linus Pauling din Statul Oregon au descoperit super-fortele acestui aliment atat de urat de copii in desene animate: el previne si combate cancerul! Se pare ca broccoli are un continut mare de sulforan, o substanta care se lupta cu cancerul. De asemenea, atat broccoli, cat si conopida contin indol-3-carbitol, o substanta chimica ce se lupta cu cancerul la san prin capacitatea sa de a transforma estrogenul care cauzeaza cancer intr-un alt tip de estrogen care protejeaza corpul de cancer.

Avocado


Avocado contine Vitamina E, acizi grasi, acid oleic, luteina si carotenoide, substante care il transforma pe acest aliment intr-un super aliment care lupta si previne aparitia cancerului. Astfel incat consumul de avocado previne cancerul la san, la gat si la prostata, arata studiile.

Anghinare

Oamenii de stiinta au declarat ca anghinarea opreste proliferarea celulelor canceroase si inhiba inflamatia. De asemenea, anghinarea contine o cantitate insemnata de acid folic, substanta care ajuta la repararea structurilor ADN.

Creeaza-ti propriul meniu culinar din alimentele preferate

Cantitatile din acest tabel sunt exprimate pentru 100 de unitati (100g sau 100 ml. pt lichide). Pentru lipide, glucide si proteine, cantitatile reprezinta grame. 

Denumire Calorii   Proteine   Lipide    Glucide

Carne - peste si preparate

Carne de curca 179 24.5 8.5 0
Carne de miel 260 18 20 0
Carne de oaie 181 17 12 0
Carne de porc grasa 340 15 30 0
Carne de porc slaba 142 20.4 6.3 0
Carne de pui 142 21 6 0
Carne de vaca grasa 277 12 24.5 0
Carne de vaca slaba 104 20.4 2.2 0
Crap 104 18.9 2.8 0
Ficat de porc 146.2 19 3 6
Hering in sos tomat 170 16.2 10.4 1.8
Heringi 167 18 10 0
Heringi in ulei 325 13.7 28.9 0
Icre crap 192 19.5 12.1 0
Macrou in sos tomat 164 14.5 10.6 1.6
Macrou in ulei 259 16.2 20.7 0
Parizer 290 10.2 26.8 0
Pateu de ficat 261 19.6 19.5 0
Salam de vara 519 20 47 0
Stavrid 114 21 3 0
Stavrid in sos tomat 125 15.5 6.6 0

 

Fructe proaspete

Cirese 21 1 0.3 18
Grapefruit 30 0.5 0.2 6.5
Lamai 36 0.9 0.7 6.2
Mandarine 40 0.8 0.1 8.7
Mere 67 0.3 0.5 15
Pere 79 1 1 16
Portocale 47 0.8 0.2 10.1
Prune 89 0.6 0.1 21
Struguri 93 2.1 1.7 18

 

Fructe uscate

Stafide 306 2.5 0.5 71

 

Grasimi

Margarina 764 0 82.5 0
Smantana 297 2.5 29.5 3
Ulei floarea soarelui 930 0 100 0
Ulei soia 930 0 100 0
Unt 721 6 74 2
Untura de porc 927 0.2 99.5 0

Lapte si preparate

Branza de burduf 369 27.4 27.4 0.5
Branza de vaca 155 13 9 4.5
Branza topita 366 7 36 0.9
Cascaval 233 25 19 1
Iaurt 50 3.2 2.6 4
Lapte de vaca 65 3.5 3.5 4.5
Lapte parf 498 27 24 40
Telemea de oi 305 18.9 24 1
Telemea de vaci 273 19.4 20.4 1

 

Legume conservate

Ardei 112 1.2 8 8
Bulion de tomate 62 3.6 0 11.6
Castraveti in otet 9 0.6 0 1.5
Fasole verde obisnuita 18 1.1 0.4 2.5
Gogosari in otet 15 0.7 0 3
Mazare verde boabe 72 6.5 0.5 10.8
Pasta de tomate 85 5.4 0 15.4
Tocana de legume 73 1 6 3.1
Varza acra 18 1.2 0 3.3
Vinete in ulei 92 1.8 8 2.4

 

Legume proaspete

Ardei gras rosu 39 1.3 0.4 7.3
Ardei gras verde 17 1.1 0.2 2.5
Cartofi 88 2 0.2 19
Cartofi noi 80 1.7 0.2 17.4
Castraveti 19 1.3 0.2 2.9
Ceapa uscata 40 1.5 0.2 8
Ceapa verde 20 1 0.2 3
Ciuperci 35 5 0.5 2.3
Conopida 30 2.8 0.3 3.9
Dovlecei 18 0.9 0.1 3.2
Fasole verde 33 2 0.2 5.7
Mazare verde boabe 96 8.4 0.5 14
Morcovi 45 1.5 0.3 8.8
Pastarnac 72 1.4 0.5 15
Patrunjel radacini 20 1.1 0.3 3.1
Praz 54 2.3 0.4 9.9
Ridichi 19 0.3 0.1 3.8
Ridichi de iarna 26 1.3 0.1 4.9
Rosii 20 1.1 0.3 3.1
Salata verde 22 1.9 0.3 2.9
Sfecla rosie 43 1.3 0.1 9
Spanac 25 3.5 0.3 2
Telina radacini 33 1.4 0.3 5.9
Urzici 68 7.9 0.7 7.1
Usturoi 137 7.2 0.2 26
Varza alba 33 1.8 0.2 5.8
Varza Bruxelles 50 4 0.5 7
Varza rosie 33 1.9 0.2 5.6

 

Leguminoase uscate si oleaginoase

Fasole boabe 303 23 1.7 47
Masline negre 437 20 35 7.2
Masline verzi 177 12.5 10 8.1
Nuci 650 21 59 3.7

 

Ou

Oua de gaina 171 14 12 0.6

 

Produse derivate din cereale

Biscuiti 425 8.2 9.5 74
Faina de grau 349 11 1.4 71
Faina de porumb 351 9.6 1.7 72.1
Gris 358 9.4 0.9 75.4
Orez 354 8.1 1.2 75.5
Paine de grau alba 247 7.5 0.4 52
Paine de grau intermediara 234 7.5 0.7 43
Paine de grau neagra 242 8.4 1.2 48
Paine graham 256 9.1 1 51
Paste fainoase cu ou 386 10.2 2.2 79.1
Paste fainoase obisnuite 360 10.9 0.6 75.6

 

Produse zaharoase

Caramele cu lapte 394 0 0 96
Ciocolata cu lapte 605 6.9 40 50
Dulceata de visine 282 0.77 0 68
Gem de caise 240 0.65 0 58
Gem de visine 250 0.88 0 60
Miere de albine 304 0.5 0 0.2
Zahar 410 0 0 100

luni, 20 mai 2013

Actiunea zeolitului


In cazul persoanelor care sunt sanatoase Zeolitul se recomanda pentru a imbunatati calitatea vietii: eliminarea toxinelor, indepartarea stresului oxidativ, scaderea gradului de imbatrinire a celulelor si tesuturilor, marirea randamentului fizic si psihic. In cazul sportivilor zeolitul are potentialul de a reduce febra musculara.
Zeolitul se ercomanda ca adjuvant in cazul urmatoarelor boli: intoxicatia cu metale grele, intoxicatia cu pesticide, intoxicatie cu xenoestrogeni, boala canceroasa, iradiere, cancer de prostata, cancer de piele, cancer pulmonar, cancer bucal si faringian, cancer la san, diaree, infectii intestinale, gastrita hiper-acida si ulcer gastric, deficiente imunitare, infertilitate la barbati, Guta, acumulari de uree in organism, autism, adjuvant in hepatita virala, adjuvant in infectiile virale

marți, 14 mai 2013

Zeolit utilizat in Zeolitul lichid original nu cauzeaza cancer.



Exista multe tipuri diferite de zeolit. Zeolitul are peste 50 de diferite specii naturale, si peste 100 de tipuri sintetice. Tipul de zeolit banuit ca ar putea provoca cancer, numit erionite, din acest sat din Turcia nu este acelasi ca clinoptilolitul, care este folosit in lichid Original Zeolit

De asemenea, aceste persoane traiesc intr-un mediu in care sunt expuse zilnic la zeolit, si il introduc in plamani cu fiecarea gura de aer inhalata. Daca inhalati suc de portocale in fiecare zi, nu credeti ca v-ati imbolnavi? Desigur ca da, dar atunci cand il beti, sucul este chiar foarte bun pentru tine. Zeolite lichid original a fost lansat pe piata acum 4 ani, si milioane de sticle au fost vandute de atunci. Nu a fost raportat nici un caz de boala cauzat de acest supliment. Au existat multe rapoarte anecdotice de la multi oameni care au beneficiat de pe urma zeolitului. Crede-ma, daca s-ar fi crezut macar o clipa ca Zeolite lichid ar putea provoca doar unu singur caz de boala guvernul l-ar elimina de pe piata imediat!


Zeolitul nu este cu adevarat transformat in lichid ca sa se realizeze zolitul lichid. Nu exista o cale care sa permita lichidifierea cristalului solid de zeolit. Exista o stire scrisa de oamenii "pudra de zeolit" care pretinde ca "atunci cand lichifiezi zeolitul"...Opreste-ti lectura chiar in acel monement. OH DOAMNE! Numai numele a fost dezvoltate special ca o modalitate de a diferentia zeolitul lichid de zeolit sub forma de pudra. Particulele micronizate sunt facut foarte mici si suspendate intr-un lichid, astfel incat numele "lichid si zeolitul" este mai adecvat. Ma repet... nu poti lichefia zeolitul. Zeolitul lichid este compus din particule minuscule de zeolit curatate si suspendate in apa pura.