luni, 17 iunie 2013

Alimente ce ajuta in prevenirea cancerului



Pe an in Romania apar 2000 de cazuri noi de cancer. Cercetarile recente au descoperit 15 alimente de zi cu zi care care pot preveni sau te pot ajuta sa lupti cu cancerul.

Somonul

Cercetorii sustin ca un nivel mic de vitamina D din organism poate fi unul din motivele aparitiei cancerului. In urma acestor cercetari s-a descoperit ca vitamina D blocheaza dezvoltarea vaselor de sange care hranesc tumorile si opresc proliferarea celulelor canceroase si precanceroase. Iata de ce in lupta pentru preventia sau tratarea cancerului se recomanda alimente bogate in vitamina D, printre care lactate dar si carne de somon.

Nucile, alunele, migdalele si semintele

Anumite studii spun ca alimentele bogate in Vitamina E pot sa ne protejeze de cancerul la stomac, colon, plamani, ficat etc. Nucile, alunele, semintele de floarea soarelui si migdalele sunt alimente care nu trebuie omise din dieta zilnica pentru ca ele au un continut mare de vitamina E si alti nutrieni buni si sunt satioase. Insa atentie nu consumati cantitati mari pentru ca au multe grasimi.

Vinul rosu

Journal of  Women’s Health a demonstrat ca vinul rosu, consumat in cantitati moderate, poate scadea riscul de aparitie a cancerului la san. Insa cuvantul cheie in acest caz este moderatia, deoarece un consum mai mare de doua pahare pe zi poate ridica riscul de aparitie a maladiei.


Un alt studiu a demonstrat faptul ca vinul rosu contine resveratrol, o substanta care ajuta celulele sa reactioneze mai bine la tratamentul pentru cancer si care le protejeaza pe cele sanatoase. De asemenea, s-a stabilit ca vinul rosu este foarte bun in protectia impotriva razelor solare.

Varza de Bruxelles


Varza de Bruxelles contine o substanta numita glucosinol care este un puternic luptator impotriva cancerului. Cercetatorii spun ca varza de Bruxelles are o concetratie de glucosinol suficient de mare pentru a preveni si lupta impotriva cancerului dar si pentru a stimula sistemul imunitar.
Usturoi


Oamenii de stiinta au descoperit ca usturoiul este foarte bogat in alicina, o substanta care, in interactiunea cu carnea gatita, reduce chimicalele carcinogene care pot provoca aparitia cancerului.

Sfecla rosie


O echipa de cercetatori de la Universitatea Wisconsin-Madison din SUA a descoperit ca sfecla rosie contine un tip de pigment care stimuleaza nivelul unor proteine numite enzime de faza a II-a care ajuta la detoxifierea organismului si eliminarea substantelor cancerigene din organism.
Fructe de padure


Fructele de padure reprezinta cele mai bune alimente care au puterea de a reduce riscul de cancer. Fructele de padure contin un antioxidant numit pterostilben care are proprietati anticancerigene.


Rosii


Conform studiilor, rosiile au un continut bogat de licopen, o substanta care reduce riscul aparitiei celulelor canceroase, ajutand astfel la prevenirea cancerului la san si la prostata.
Rodia


Datorita continutului mare de antioxidanti, rodia are puterea de a preveni si combate cancerul si de a proteja celulele sanatoase. Cercetarile au aratat ca un consum de rodie previne aparitia cancerului la plamani, la san, la prostata si de piele.
Grepfruit


Studiile au aratat ca legumele si fructele care au un continut mare de vitamina C protejeaza organismul de cancerul la stomac, colon, esofag, col si san. Grepfruit-ul este un fruct bogat in vitamina C si s-a descoperit ca el opreste proliferarea celulelor canceroase.

Cirese


Conform unor studii, ciresele sunt fructe bogate in acid ellagic si quercitrina, doua substante care previn aparitia cancerului.
Ceai verde


Ceaiul verde contine catechina care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase si previne mutatiile celulare care duc la aparitia cancerului. Consumul de ceai verde in tarile din Asia este asociat cu un risc scazut de cancer la stomac, colon si pancreatic.

Broccoli


Oamenii de stiinta de la Institutul Linus Pauling din Statul Oregon au descoperit super-fortele acestui aliment atat de urat de copii in desene animate: el previne si combate cancerul! Se pare ca broccoli are un continut mare de sulforan, o substanta care se lupta cu cancerul. De asemenea, atat broccoli, cat si conopida contin indol-3-carbitol, o substanta chimica ce se lupta cu cancerul la san prin capacitatea sa de a transforma estrogenul care cauzeaza cancer intr-un alt tip de estrogen care protejeaza corpul de cancer.

Avocado


Avocado contine Vitamina E, acizi grasi, acid oleic, luteina si carotenoide, substante care il transforma pe acest aliment intr-un super aliment care lupta si previne aparitia cancerului. Astfel incat consumul de avocado previne cancerul la san, la gat si la prostata, arata studiile.

Anghinare

Oamenii de stiinta au declarat ca anghinarea opreste proliferarea celulelor canceroase si inhiba inflamatia. De asemenea, anghinarea contine o cantitate insemnata de acid folic, substanta care ajuta la repararea structurilor ADN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu