vineri, 29 martie 2013

Ce este zeolitul


Daca consultam definitia standard a zeolitului, aflam ca este clasificat drept un aluminosilicat poros, cristalin, dar ce a evoluat intr-un mineral mult mai versatil in momentul in care unele descoperiri recente au demonstrat ca este ceva mai mult decat o structura formata din structuri de aluminiu si oxid de siliciu, fapt care a schimbat modul de intelegere a acestui puternic si potential schimbator de viata mineral. Structura cristalina a unei custi de zeolit ​​este formata din pori structurati ca un fagure de miere, iata ceea ce face ca acest mineral sa fie o descoperire asa de importanta.
 In mod clasic aluminiul si siliciul, sau atomii de metal erau materialele cristaline numite zeoliti si au un anion de oxigen si un cation de metal la centru si patru coama de acoperis, pentru a forma un tetraedru. Facand din particule minerale zeolit ​​un absorbant foarte puternic si un absorbant a oricaror substante incarcate pozitiv, inclusiv toxinele din corpul uman. Canale de metale tetraedrice sau t-atomi se formeaza ca matrici regulate stivuite  in niste frumoase tetraedre.
Pori de zeolit ​​sau canale ( in mod normal au o structura tip fagure) sunt foarte mici, adesea mentionati ca site moleculare cand sunt privite la microscop. Forma si dimensiunea acestor canale sunt cele care fac ca proprietatea lor sa fie foarte speciala, cu efecte extraordinare asupra materialelor in procesele de absorbtie. Zeolitul nu se opreste aici, fiind de un real  separare a acestor materiale intr-un mod sigur si eficient atat din natura cat si din organism. Structura mineralului de zeolit ii confera abilitatea unica de a separa ceea ce o posibilitate de detoxifiere si curatare pozitiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu